En Barni ja està a punt per donar el tret de sortida als europeus d'atletisme. L'Estadi de la Mar Bella s'ha remodelat per ser una de les seus d'entrenament dels atletes. I no és l'unic. També l'Estadi Joan Serrahima, la Pista del Complex Esportiu Pau Negre i l'Estadi de Can Dragó. Una inversió de 31 milions d'euros que l'ajuntament vol aprofitar més enllà del campionat. JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "Aquest equipament que ara servirà als atletes d'elit de tota Europa, estigui al servei del foment de la pràctica esportiva des de les escoles." On encara queda feina per fer és a l'estadi olímpic Lluís Companys. Per aquí passaran 1.600 atletes de 50 països diferents. D'aquestes, gran part s'han venut a estrangers. Barcelona inclou així l'esport en la seva oferta turística.

La millora més important que s’ha fet a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, que ja va acollir les proves d’atletisme dels Jocs Olímpics del 92, és la substitució del tartan, és a dir, la superfície per la qual corren els atletes. El nou tartan blau és dels més ràpids del món i ajudarà a aconseguir bones marques en aquest campionat, on participen uns 1.600 atletes.

La ciutat surt doblement beneficiada de la inversió que ha comportat l’esdeveniment. D’una banda, per la projecció que representa tornar a organitzar un esdeveniment esportiu amb seguiment arreu del món: s’espera que atregui l’atenció de prop de 340 milions d’espectadors de televisió. D’altra banda, l’alcalde Hereu ha subratllat la importància de disposar d’infraestructures de qualitat per promoure la pràctica de l’esport a la ciutat, a tots els nivells.