El Barça va sortir d'inici amb només quatre jugadors del primer equip, mentre que l'Espanyol va posar un 11 inicial no amb els titulars habituals, però amb només un jugador del filial. El primer a colpejar va ser el conjunt blanc-i-blau, gràcies a un gol de Simao al minut 20. Les ocasions, a partir d'aquest moment, van ser de color blaugrana. A la segona meitat, Tito Vilanova va fer alguns canvis i el domini barcelonista va ser aclaparador. Alexis i Rafinha van començar a posar a prova Kiko Casilla, el millor del partit amb diferència. El porter tarragoní va demostrar la qualitat davant els davanters rivals, que van veure un mur infranquejable sota els pals. Les ocasions i el setge ofensiu blaugrana van continuar sense èxit fins a l'últim minut de partit, quan Cesc, que ja havia tingut una ocasió molt clara, va fer l'empat a un definitiu. En la tanda de penals, el Barça va tenir més punteria que l'Espanyol i es va endur el setè títol de Copa Catalunya.

FC Barcelona: Oier, Patrick, Sergi Gómez (Piqué, min 69), Adriano (Espinosa, min 46), Balliu (Alba, min 69), Sergi Roberto (Mascherano, min 46), Busquets (Alexis, min 46), Jonathan dos Santos (Xavi, min.66), Pedro (Song, min 46), Rafinha (Cesc, min 66), Deulofeu (Villa, min 66).

RCD Espanyol: Kiko Casilla, Mattioni (Javi López, min 87), Raúl R., Víctor S. (Colotto, min 46), Forlín, Baena (Sergio García, min 90), Simao (Petrov, min 46), Wakaso, Cristian Gómez (Verdú, min 70), Christian Alfonso (Stuani, min 46), Clerc (Capdevila, min 70).

Gols: 0-1: Simao (min 19); 1-1: Cesc (min 89).

Penals: Xavi, atura Casilla (0-0). Wakaso, gol (0-1). Cesc, gol (1-1). Petrov, gol (1-2). Piqué, gol (2-2). Colotto, al pal (2-2). Alexis, gol (3-2). Verdú, falla (3-2). Villa, gol (4-2).

Àrbitre: Álvarez Izquierdo (C. Catalán). Ha amonestat Adriano (min 20), Simao (min 41), Colotto (min 58), Forlín (min 63), Wakaso (min 64), Cesc (min 67), Piqué (min 76), Baena (min 78). Expulsats: Stuani i Song (min 90).

Incidències: 11.620 espectadors. S’ha guardat un minut de silenci en memòria de l’alpinista Juanjo Garra.