Al partit va començar pressionant el València, però la primera gran oportunitat va ser per al Barcelona. Messi va gaudir d’una triple ocasió, però l’argentí, que no va acabar d’estar fi durant tot el partit, no va encertar a superar ni el porter ni la defensa valenciana. La jugada polèmica del partit va ser el fora de joc assenyalat per l’àrbitre Iturralde González. A la repetició sembla que el jugador del València Jordi Alba està en línia i que, per tant, no estava en posició incorrecta.

Abans del descans, Messi va tenir una altra ocasió de gol. I va ser d’aquelles que no acostuma a fallar, però aquest cop el seu toc súbtil i delicat va marxar per sobre el travesser. A la segona part, el tècnic del València, Emery, va fer entrar Soldado i l’equip va endarrir posicions, tot esperant algun contraatac i els valencians van tenir dues oportunitats, però tant en la primera com en la segona els xuts de Soldado i Pablo Hernández van sortir massa creuats.

Guardiola va respondre al canvi tàctic del València amb l’entrada al camp de Pedro i el Barça va guanyar control. Messi va tornar a ser protagonista amb un xut desviat, però al final sí que va encertar. Gran interna d’Adriano que assisteix a l’argentí, que venia de cara per fer el 0 a 1. Gol, tres punts i cop d’efecte a la Lliga. Aquesta victòria té un valor molt gran.