En espera de Dembélé, i amb Suárez lesionat, ha hagut de ser Messi qui fes jugar l’equip i marqués els gols. I encara sort que el Barça té l’argentí, perquè s’ha carregat l’equip a l’esquena i ha començat a repartir caramels en forma de passades i túnels. L’Alabès s’ha tancat esperant un contraatac i la jugada ha estat a punt de sortir-li perfecta. Sobrino ha superat Piqué en la carrera i s’ha quedat sol davant Ter Stegen. L’alemany, providencial ha salvat, l’1 a 0. Abans del descans, l’àrbitre ha xiulat un més que discutible sobre Piqué, però Pacheco ha endevinat el llançament de Messi i ha evitat que els blaugrana marxessin als vestidors amb avantatge. Res no ha pogut fer en el 0 a 1 de l’argentí. La pilota ha rebotat en el defensa vitorià i, tot i que l’ha tocat, no ha pogut evitar que els blaugrana s’avancessin en el marcador. El gol ha alliberat els de Valverde i Messi, qui sinó, ha fet el segon aprofitant una assistència d’Alcácer amb el cap. L’Alabès ha intentat sortir de la cova per reduir diferències però això ha provocat escletxes a la seva defensa i Messi ha tingut el hat-trick a tocar. El seu xut s’ha estavellat al travesser, el seu quart pal en dos partits. Amb el matx decidit, Valverde ha fet debutar Paulinho que només ha jugat cinc minuts.