El partit ha estat un monòleg blaugrana, amb un domini absolut més accentuat, això sí, a la primera meitat. El primer gol ha trigat a arribar, tot i la insistència dels jugadors barcelonistes. La curiositat ha esat que el 0 a 1 ha estat possible gràcies a una errada increïble del porter Saqr que ha aprofitat Adriano. El jugador brasiler ha estat també el protagonista del 0 a 2 poc abans del descans, amb un xut potent i col·locat. A la segona meitat ha continuat el domini blaugrana, amb un Messi molt actiu, amb ganes de fer el gol que li permetria haver marcat en totes les competicions aquest 2011. Però l’argentí, tot i intentar-ho, no ha tingut el premi del gol. Això sí, el crack argentí ha estat l’autor de la passada del 0 a 3, que ha fet Keita. Avui ha estat el dia dels golejadors poc habituals perquè el 0 a 4 definitiu l’ha fet Maxwell. Amb el gol del brasiler, aquesta temporada ja són 17 els jugadors diferents que han marcat amb el Barça. Diumenge espera el Santos a la final del Mundial de Clubs.
La mala notícia del partit ha estat la lesió de David Villa. L’asturià s’ha fracturat la tíbia de la cama esquerre.
La jugada ha estat en el minut 37 de la primera part. Villa ha lluitat per una pilota llarga i just després de la rematada i en el moment de recolzar el peu a terra ha estat quan s’ha trencat la tíbia. Ràpidament el davanter ha notat l’abast de la lesió i s’ha dirigit cap a la banqueta dient que no podia continuar. Villa ha estat retirat en camilla i traslladat a un hospital de Yokohama, on se li han fet proves que han confirmat la lesió. El jugador tornarà demà a la tarda a Barcelona per ser operat. El temps de baixa serà de 4 a 5.