FC Barcelona - Reial Madrid semifinals playoff lliga ACB
@FCBbasket

El Barça no ha pogut superar el Reial Madrid en el tercer partit de semifinals del playoff de la lliga ACB. I tenia tots els elements per a la victòria, “suport “tifo” del públic amb la llegenda “Això és el Palau”, els seguidors animant sense parar i la presència del president Joan Laporta a la tribuna. Al final, però, no ha pogut ser i el Madrid ha tombat l’eliminatòria a favor seu amb un marcador final de 92 a 95.

Primer quart domini del Madrid i en el segon, revifada del Barça

Els primers minuts han estat molt igualats i el Barça ha començat fent un parell de cistelles. Una renda mínima que no ha posat nerviós el Reial Madrid, que ha completat un parcial demolidor de 0 a 12 que l’ha avançat al marcador, 7 a 14. En aquest punt han començat els nervis, i també a la grada, amb algunes decisions arbitrals. Això ha desconcentrat els blaugranes, que han perdut pistonada i el Madrid ha aprofitat per ampliar la diferència fins a 11 punts. Al final del primer quart el resultat era de 20 a 28. El segon període ha estat el de la revifada del Barça, sobretot per l’actuació estel·lar d’Hernangómez i de Jabary Parker, que amb les seves cistelles han tornat a posar l’equip dins el partit —la diferència s’ha reduït fins als 45 a 46. Però al descans el Madrid encara tenia un mínim avantatge de quatre punts per sobre, 45 a 49.

Un final d’infart i victòria pels madrilenys

Gran actitud de l’equip en la represa, que han estat els minuts de la remuntada, en què els triples de Thomas Satoransky i Jabary Parker (25 punts) han eixugat la diferència amb el Madrid i han fet embogir el Palau. El tercer període ha estat una lluita titànica entre els dos conjunts per veure qui aconseguia el domini del partit. El moment clau ha estat el triple que ha connectat Ricky Rubio al final del tercer quart, que donava avantatge al Barça per primera vegada des del començament del partit, 72 a 76. Els últims deu minuts han estat una lluita aferrissada entre els dos equips per aconseguir la victòria, que finalment s’ha decidit pels detalls, per qui ha estat més efectiu, i aquest equip ha estat el Reial Madrid, que s’ha imposat finalment per 92 a 95.