Espanya perd la semifinal del Mundial de waterpolo femení contra els Estats Units
@RFEN_oficial

La selecció espanyola femenina de waterpolo no ha tingut cap problema en el debut als Jocs Olímpics de París. Les de Miki Oca, amb quatre jugadores del CN Sant Andreu (Martina Terré, Paula Crespí, Nona Pérez i Elena Ruiz), no han tingut problemes per superar l’equip amfitrió, França, per un clar 15 a 6. Espanya vol mantenir la bona ratxa de resultats de les últimes competicions: plata als Jocs Olímpics de Tòquio contra els Estats Units, plata als Europeus de waterpolo després de perdre contra els Països Baixos i bronze al Mundial de Doha després de guanyar Grècia a la final de consolació.

Primer quart, decisiu

El primer quart ha estat per a la selecció espanyola, que ha començat amb un 4 a 1 contra l’equip francès, un avantatge que s’ha mantingut fins al final dels vuit minuts inicials (6-3). Les coses han continuat bé per a les de Miki Oca, que s’han imposat al segon quart per 3 a 1, fet que els ha permès arribar al descans amb cinc gols d’avantatge, 9 a 4.

Sense ensurts a la represa

El tercer quart, i amb el partit molt encarrilat, ha servit per augmentar diferències i sentenciar un enfrontament que ja estava molt de cara. Amb el 12 a 5 s’ha arribat a l’últim període. El bon resultat després del descans ha permès a Miki Oca donar minuts a totes les jugadores per estalviar esforços. Al final, la selecció espanyola ha guanyat 15 a 6. Elena Ruiz ha estat la màxima golejadora de l’equip amb quatre gols.

Proper rival, un impossible?

El proper rival de les jugadores del combinat estatal serà els Estats Units, que ha començat també amb molta autoritat després de superar Grècia per 6 a 15, tot i que al descans ja guanyaven per 2 a 9. De fet, les nord-americanes sumen sis medalles en els sis edicions del waterpolo femení als jocs amb un bronze, dues plates i tres ors, aquests tres últims de manera consecutiva.