La Plaça de l'Odissea es tenyirà de blau i negre dimecres. Aquí es concentraran els aficionats de l'Inter fins l'hora del partit. Si més no, aquesta és la intenció de l'Ajuntament. S'hi han muntat activitats des de les onze del matí i fins a les sis de la tarda, quan es trasalladarà en autobús els aficionats italians. Un sistema que, fins ara, ha funcionat molt bé amb els seguidors de l'Stutgart i l'Arsenal. Aquesta temporada les "fan zones" s'organitzen aquí, al Maremàgnum. L'Ajuntament paga una part del dispositiu. Posa, per exemple, les cadires, les taules, els escenaris i les pantalles gegants. I això li costa entre 25.000 i 35.000 euros. Una despesa que surt de les arques municipals. Els clubs i les empreses de restauració, en canvi, contracten els animadors. De moment, a la pàgina web de l'Ajuntament i a la de l'Inter de Milà hi ha un enllaç on s'anuncia tot el dispositiu. Una iniciativa que va sorgir ara fa un parell d'anys a Barcelona i que ara, la UEFA vol extendre a la resta de ciutats europees. A més, es repartiran tríptics com aquest. Se'ls explica, per exemple, que la venda ambulant és il·legal, igual que beure alcohol i orinar al carrer. També se'ls alerta dels riscos de jugar-se diners amb els trilers i que oferir i contractar serveis sexuals al carrer pot acabar amb multa. Una sanció, que tal i com recorda el fulletó, es pot pagar al moment i estalviar-se el 25%.

La zona per als aficionats italians -l’anomenada “fan zone”- està situada a la plaça de l’Odissea, al Maremagnum. Allà, s’hi programaran activitats durant tot el dia. També es repartiran tríptics on es recorden les normes de civisme de la ciutat i consells per als visitants.

L’Ajuntament també ha habilitat un enllaç al seu web on s’anuncia tot el dispositiu. La iniciativa va sorgir fa un parell d’anys a Barcelona i ara, la UEFA vol extendre-la a la resta de ciutats europees.