Barça femení contra Reial Societat

(Redacció/EFE) El Barça va superar divendres la Reial Societat per 3-1 en el primer partit de Lliga F a l’Estadi Johan Cruyff. Un partit en què les de Pere Romeu, que van dominar més que van transformar, van guanyar gràcies a dos gols de Graham Hansen i un d’Alexia Putellas.

El quadre donostiarra va aconseguir el de l’honor quan faltaven 13 minuts de joc, i fins i tot va tenir una última ocasió per retallar encara més les distàncies, però la realitat va ser que les blaugranes, que havien dominat tot el partit, no van aconseguir materialitzar la seva superioritat en gols.

El premi arriba al minut 27

El matx havia arrencat amb un travesser d’Aitana Bonmatí i diverses ocasions en boca de gol en què la portera basca, Elene Lete, havia salvat els mobles del seu equip. El guió va ser l’habitual: el local va prémer, però, en aquest cas, el visitant va aguantar. Amb Alexia Putellas com a fals extrem, Aitana Bonmatí lliure i Graham Hansen desfermada, la pilota va transitar pels peus de les blaugranes fins a generar multitud d’ocasions.

I va ser, de fet, gràcies a un d’aquests balls que va arribar el primer gol; l’únic de les catalanes que no va anar a pilota aturada. Alexia va inventar una paret amb Keira Walsh, que, a través d’una centrada lateral, va servir en safata el gol a Graham Hansen. Va ser al minut 27 que, per fi, les de Romeu van obrir la llauna davant un equip que va circular la pilota amb criteri malgrat disposar-ne menys del que el seu plantejament hauria requerit.

Sentència de penal

Tot i això, les revolucions del Barça van anar de més a menys, i després de tancar el primer temps amb el segon gol de la futbolista noruega, el ritme va baixar notablement. La 10 blaugrana havia marcat de falta directa —al pal llunyà i a baixa altura perquè l’estirada de Lete fos insuficient— només quatre minuts després del primer gol, i l’últim de les barcelonines el va signar Alexia Putella. La doble Pilota d’Or va marcar des del punt de penal al minut 63.

El gol de l’honor

Amb tot, el combinat blanc-i-blau va dir la darrera paraula: al minut 77, la davantera txuri-urdin Lucía Pardo va aprofitar una errada en la sortida de pilota de la portera del Barça, Cata Coll, per, amb poc angle, disparar a la porteria la meta de la qual estava massa avançada i deixar entreveure els brots verds de l’equip. Així, un Barça que va tornar al fortí en competició oficial amb una entrada d’espectadors discreta va encadenar la segona victòria per, momentàniament, tornar al lideratge de Lliga F.