Thomas Satoransky
Sara Gordon - FC Barcelona

Cop d’autoritat del Barça de Roger Grimau, que arrossegava dubtes després de la derrota el primer partit dels quarts de final de l’Eurolliga. Els blaugrana es van imposar per 80 a 82 a l’Olympiacos i recuperen el factor pista si calgués un cinquè partit.

Joc coral del Barça

Una falta de Petrusev a Jabari Parker a falta de cinc dècimes del final de la pròrroga va deixar perplexos els aficionats grecs i indignat Bartzocas. Amb empat a 80 en el marcador el nord-americà no va fallar els dos primers tirs, va llançar el tercer a fallar i va donar la victòria als blaugrana en un partit digne d’un Olympiacos-Barça. El duel va estar molt igualat amb màxims avantatges de vuit punts per a tots dos equips. La victòria del Barça es va fonamentar en el joc coral, com denoten les estadístiques: 16 punts de Vesely, 13 de Satoransky, Hernangómez i Parker, i 12 de Laprovitola.

Encerts en els moments clau

Però, més enllà de les xifres, aquest cop sí, l’encert en els moments decisius va ser determinant. Primer va ser Laprovittola, qui, amb la màxima pressió del públic del Pireu, va ser capaç d’anotar la cistella que va forçar la pròrroga. Els grecs van tenir el partit en un tir de Williams Goss, que no va entrar i va enviar el matx al temps extra. Allà, de nou, les decisions van ser encertades. Primer, amb el plantejament de Grimau i, després, amb la qualitat de Tomas Satoransky, que va anotar un triple per empatar el partit a 30 segons del final. Els tirs lliures de Parker van sentenciar l’enfrontament i van deixar gelat el calent pavelló grec. El Barça treu or d’una pista sempre complicada que demà rugirà en el quart partit en què l’Olympiacos voldrà forçar el cinquè matx, que ja seria al Palau Blaugrana.