Depor Barça primera jornada Lliga F

El Barça ha començat la Lliga F amb una victòria contra el Depor Abanca (0-3), equip que ha tornat a la màxima categoria del futbol femení tres anys després. El conjunt que dirigeix Pere Romeu ha hagut d’esperar a la segona meitat per aconseguir un triomf davant d’un conjunt que s’ha defensat molt bé i que ha posat en dificultats l’equip barcelonista.

Un onze inicial amb sorpreses

Pere Romeu ha començat amb un onze inicial ple de sorpreses. El nou entrenador blaugrana ha donat descans a moltes de les jugadores titulars habituals com Aitana, Alexia, Cata Coll, Claudia Pina, Ona Batlle o Patri Guijarro, que van disputar els Jocs Olímpics amb la selecció espanyola. La sorpresa també ha estat dins del camp perquè, tot i tenir un equip amb jugadores de qualitat, el Deportivo ha aconseguit mantenir la porteria a zero fins als descans. De fet, les blaugrana (que han jugat amb la segona samarreta, de color negre) han tingut més possessió de la pilota, però no han aconseguit posar en perill la porteria rival. L’ocasió més clara ha estat un intent de gol olímpic de Mapi León al minut 15.

Canvis i gols a la represa

A la segona meitat han entrat Aitana Bonmatí i Alexia Putellas per Caño i Kika amb la intenció de trobar més espais i buscant el gol. Al minut 58 ha caigut el primer gol, una diana d’oportunista, de davantera centre, d’Ewa Pajor. La polonesa ha aprofitat un refús de la portera local a un xut de Graham Hansen per marcar a porteria buida. El Dépor no ha canviat el sistema i el Barça ha continuat amb el domini i amb més fluïdesa en atac. El segon gol no ha arribat fins al minut 71, gràcies a una molt bona rematada d’Esme Brugts després d’una centrada d’Alexia. Les jugadores gallegues han reclamat una falta anterior de Mapi León que l’àrbitra no ha assenyalat. El 0 a 3 definitiu ha estat, altre cop, per a Ewa Pajor, que ha marcat el primer doblet amb el Barça després d’una passada perfecta de Caroline Graham Hansen al minut 88.