Victòria del Barça contra el Nàpols
EFE / Alejandro García.

El Barça torna a ser entre els grans d’Europa. Els blaugrana han eliminat el Nàpols als vuitens de final de la Lliga de Campions en imposar-se per 3 a 1 en el partit de tornada. Davant els més de 50.000 espectadors que van omplir l’Estadi Olímpic Lluís Companys, els de Xavi Hernández van superar els italians amb una gran actuació dels més joves —Fermín López, Lamine Yamal i Pau Cubarsí, que va ser designat MVP del partit.

Primers minuts demolidors

Els blaugrana van sortir al camp a menjar-se el rival i en 20 minuts ja havien fet dos gols. El primer, de Fermín López després d’una bona jugada col·lectiva i una centrada de Raphinha. El segon, de Cancelo en aprofitar una rematada al pal del brasiler, que va tornar a destacar.

Amb el 2 a 0 i l’excitació col·lectiva, el Barça va tenir un punt de relaxament que el Nàpols va aprofitar i, al minut 30, en la primera arribada dels italians, Rrahmani va fer el 2 a 1. Quatre minuts després Ter Stegen va evitar l’empat a 2. Van ser els pitjors minuts del Barça, que va agrair que l’àrbitre xiulés la mitja part.

La sentència es fa esperar

A la segona meitat el partit es va trencar en diverses fases i tots dos equips van tenir moltes ocasions per marcar. El gol, però, va arribar gràcies a una bona feina de Sergi Roberto, que va ser diferencial quan va entrar al camp. El capità blaugrana va iniciar una jugada amb Gundogan i va acabar cedint el gol a Lewandowski. El polonès no havia tingut una gran nit i fins i tot va rebre alguns xiulets, però es va poder reivindicar amb un gol.

Al final, el Barça arriba als quarts de final per la porta grossa després d’imposar-se a l’actual campió d’Itàlia, i formarà part del sorteig de divendres amb els altres grans equips europeus.