espanyol athletic lliga

Els lleons no han tingut cap pietat dels pericos. L’Athletic Club de Bilbao s’ha cruspit l’Espanyol en la desena jornada de la Primera Divisió (4-1). El conjunt basc ha empaquetat el triomf en la primera mitja hora de joc amb tres dianes i s’ha dedicat a controlar el duel en la hora posterior. Iñaki Williams, amb un doblet, Vivian i Berenguer han fet els gols del conjunt basc a San Mamés. D’aquesta manera, l’Espanyol no ha pogut donar continuïtat a la bona victòria assolida fa un parell de setmanes i just abans de l’aturada per seleccions contra el Mallorca. Álvaro Tejero ha fet el gol de l’honor perico en el temps afegt amb una falta extraordinària. Excepte en la derrota del Madrid, feia més d’un any que l’Espanyol no perdia per més d’un gol de diferència.

Una mitja hora desastrosa condemna l’Espanyol

L’aturada de la Lliga pels compromisos de seleccions no ha sentat gens bé a l’Espanyol. Manolo González reclamava que el seu equip havia d’igualar l’Athletic Club en intensitat en l’inici del duel. I no ha estat així. Abans de la mitja hora de joc, els bascos ja guanyaven per 3-0. Vivian, amb una rematada a la frontal de l’àrea petita, ha obert la llauna en el minut 5 del duel. Poc més tard, el gran dels germans Williams ha dictat sentència: Iñaki ha engaltat dues canonades similars per banda dreta, potents i ajustades, que han sigut impossibles d’aturada per a Joan Garcia. Era la sentència i el rellotge de San Mamés tot just marcava la primera mitja hora de partit. L’Espanyol gairebé no ha trepitjat l’àrea rival.

Un segon temps plàcid per a l’Athletic Club

La segona part no ha canviat el guió del duel. Berenguer, al minut 10, ha fet el quart per a l’Athletic i ha evitat qualsevol intent de reacció perica. El jugador basc ha fet un eslàlom deixant un parell de jugadors blanc-i-blaus a terra i ha superat Joan Garcia amb un xut ajustat al pal. Després, el duel ja no ha tingut més història i l’Athletic ha sabut adormir-lo fins al xiulet final. Només Tejero, amb un gol de falta des de la frontal, ha fet variar el marcador en el minut 90.