La selecció espanyola femenina de futbol ja és als quarts de final dels Jocs Olímpics. Tres de tres en victòries a la fase de grups, davant el Japó (2-1), Nigèria (1-0) i el Brasil (0-2), han servit al conjunt de Montse Tomé per accedir a la següent ronda com a primeres de grup. El combinat espanyol, amb vuit jugadores del Barça, jugarà dissabte, 3 d’agost, a les 17 h, els quarts davant la tercera del grup A o B.

Triomf amb gols d’Athenea i Alexia davant el Brasil, i ple de victòries a la fase de grups

Ja havien fet els deures: assegurar-se la presència als quarts de final. Però avui tocava certificar la classificació com a primeres de grup. A la primera part, la selecció espanyola ha tingut el domini però ha estat molt precipitada ofensivament. El més destacat del primer temps ha estat l’expulsió de Marta Da Silva, que ha aixecat massa la cama i li ha donat amb la bota al cap d’Olga Carmona. La llegenda brasilera ha marxat entre llàgrimes del camp sabent que podria haver estat disputant els seus últims minuts en uns Jocs Olímpics.

Amb superioritat numèrica sobre el terreny de joc, a la segona part la selecció espanyola ha trobat més espais. Fins que, al minut 68, després d’un rebuig de la portera brasilera, Athenea Del Castillo ha enviat la pilota al fons de la xarxa per fer el gol de la victòria. Cata Coll no ha pogut acabar el partit després de rebre un fort cop a la cara. Ja a l’afegit, Alexia Putellas ha posat la cirereta al pastís amb una gran diana des de fora l’àrea. Ara els toca preparar-se per afrontar la lluita per les medalles, encara pendents de saber qui serà el seu rival als quarts de final dissabte, 3 d’agost.

La blaugrana Ona Batlle i la barcelonina Laia Aleixandri, les jugadores amb més minuts disputats

La selecció espanyola de futbol compta amb una gran presència de jugadores blaugrana, concretament vuit: Cata Coll, Ona Batlle, Irene Paredes, Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Patri Guijarro, Salma Paralluelo i Vicky López (de reserva). En aquesta fase de grups dels Jocs Olímpics de París 2024, la blaugrana Ona Batlle i la barcelonina Laia Aleixandri ho han jugat tot: han estat titulars i han disputat els 90 minuts dels tres partits de fase prèvia, sent les jugadores que més ha utilitzat Montse Tomé.