Aquest arbre ornamental, nadiu del continent asiàtic, s’ha convertit en una espècie molt comuna a la ciutat de Barcelona. Es caracteritza per fulles de color granat i port modest, que normalment no sol passar gaire més enllà dels cinc metres.
La seva floració sol esdevenir-se després de la dels ametllers, moment en el qual les seves flors rosades ressalten clarament entre el color gris de l’asfalt i el ciment. El moment àlgid de la floració a Barcelona sol produir-se sovint durant el mes de febrer, malgrat que alguns anys, tal com ha passat enguany, s’esdevé a principis de març. Popularment es coneix amb el nom de pissardi, en honor a PIssart, un jardiner persa que el va portar a Europa l’any 1880 procedent de l’Iran.
Les seves dimensions més aviat menudes fan que sigui molt adequat en carrers estrets o en zones de dimensions reduïdes. En podem veure a tots els barris de la ciutat. En trobem, per exemple, a l’avinguda Meridiana, a la plaça de les Glòries Catalanes, al Parc de la Ciutadella, al Parc dels Jocs Olímpics, al carrer de Laforja, al carrer de Verdi o al turó de la Trinitat de Sant Andreu, entre molts altres.
El repte d’‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, de divendres, 3 de març, ha estat localitzar-ne de florits en algun punt de la ciutat. A continuació podeu veure’n les imatges difoses en directe a través de Periscope mitjançant el compte de @btveltemps:
Us mostrem un altre arbre que floreix aquests dies: la prunera de fulla vermella https://t.co/JPs93BhUwr
— btv el temps (@btveltemps) 3 de març de 2017