L’alcaldessa Ada Colau ha estat l’encarregada d’inaugurar les Jornades i ho ha fet referint-se a temes d’actualitat, ha posat alguns exemples per mostrar que el marc legal per combatre els discursos d’odi “és fort amb els febles i feble amb els forts”. Un dels casos al que ha fet referència és el del raper Valtonyc condemnat a 3 anys de presó per injuries al Rei.

Durant dos dies, experts de tot el món debatran sobre com actuar contra els discursos d’odi sense menystenir la llibertat d’expressió. En aquest sentit,  l’alcaldessa ha dit que una solució és empoderar la ciutadania perquè no deixin passar ni un discurs d’odi i s’ha referit a la polèmica sobre l’autobus de Hazteoir que el fiscal ha fet aturar en considerar que discrimina per raons de sexe.  Colau diu que segurament el fiscal ha actuat perquè hi ha hagut la pressió social per part de les xarxes i també dels ajuntament.

El tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania, Jaume Asens, ha reflexionat sobre com combatre els discursos d’odi, actuant i denunciant-los, sense fer que això comporti més publicitat als qui els fan.

Escolteu-ho aquí: