edifici habitatge social
Foto: Norma Vidal (ACN)

(ACN) El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat part de la llei catalana d’habitatge del 2022 i ha tombat l’obligació dels propietaris d’oferir lloguer social. El tribunal ha donat la raó al recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PP i ha declarat que alguns dels articles envaeixen competències estatals.

La sentència també declara inconstitucional l’article que imposa al nou propietari d’un habitatge una mena de “responsabilitat objectiva” que l’obligaria a respondre per fets aliens i assegura que això va en contra del principi de culpabilitat que estableix l’article 25.1 de la Constitució.

Quins articles envaeixen competències estatals?

Entre els articles que envaeixen competències, el Tribunal Constitucional assenyala el que obliga a oferir un contracte de lloguer social abans d’interposar una demanda judicial per desnonament. També el que preveu la renovació dels contractes de lloguer social un cop quan s’acaben, sempre que els llogaters acreditin que continuen complint amb els requisits d’exclusió residencial establerts. La resta d’elements contra els quals va recórrer el PP han quedat desestimats perquè no s’hi aprecien vulneracions.

La sentència publicada aquest dimecres respon al recurs que va presentar el Grup Parlamentari del PP al Congrés dels Diputats contra el conjunt de la llei d’habitatge 1/2022 del Parlament, que modifica la del 2007, 2015 i 2016, respectivament.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a