Aquest és l'argument dels pescadors. "Que la gamba és igual de bona aquesta que la de Palamós." Per posar en valor els productes que arriben a la nostra llotja, la Confraria de Pescadors de Barcelona ha tirat endavant el certificat Peix de la Barceloneta. Un distintiu que lluiran a partir d'ara els restaurants i peixateries que ofereixen aquests producte de proximitat. MANEL DIAGO, mariner "Podem arribar fins al Garraf o Castelldefels i de l'altra banda cap a Badalona o el Masnou." JOSÉ MANUEL JUÁREZ, patró major de la Confraria de Pescadors "I que la procedència és la que marca aquest logo perquè hi ha una empresa externa que certifica això." Aquesta empresa externa també garantirà que la marca Peix de la Barceloneta agrupa només les 42 barques de pescadors professionals que passen per la llotja de Barcelona. També queda garantida la traçabilitat i la frescor del producte. En el cas dels restaurants, el certificat acredita que hauran passat menys de 72 hores des que el peix era a l'aigua fins que ha arribat al plat. MARTÍ DOMÈNECH, restaurant Can Manel "Donar-li una categoria que té i en molts anys no se li ha donat i valorar també l'esforç dels pescadors del nostre barri i les nostres barques perquè és un esfoç molt gran que han de fer cada nit per sortir a pescar." Els pescadors de Barcelona confien que el nou distintiu faci augmentar la demanda.