Un dels protagonistes de la cuina dels restaurants gallecs és el pop. Després del mundial, molts han expressat el seu afecte pel pop Paul, que ha encertat els resultats dels partits. Però a l'hora de la veritat, no hi ha compasió. Es continua consumint el mateix pop que abans. A Casa Castro, per exemple, se serveixen cada dia uns 15 kilos de pop. Un plat indispensable al menú. MANUELA, restaurant Casa Castro "A raíz de lo del mundial, se hace bromas con el pulpo, se dice que hay que comerlo más porque hace más gracia, pero aquí se come igual, en casi todas las mesas hay pulpo". A aquest restaurant acudeixen sovint esportistes de renom. Potser aviat algun dels campions del món gaudiran d'un plat tan temptador com aquest. La fama del pop Paul ha arribat també a les peixateries. Els clients també fan bromes amb el pop endevinador però les vendes no s'han incrementat. PAULA, peixatera "Dissabte vam posar un pop i el vam dir el pop Paul pero ni així, no es va vendre. El problema és que hi ha problema econòmic i la gent compra altres coses que els cundeix més". En realitat, molts sí que s'apuntarien a tastar aquest saborós plat. JOSEFINA, clienta "A mi el pulpo Paul no, a mi el pulpo a la gallega. Porque mi mamá era gallega y mi padre catalán, y el pulpo es lo mejor que hay en España". La crisi ha fet fracassar els que havien predit laugment del consum del pop, almenys a Nou Barris. Potser haurien d'haver consultat amb Paul, tot i que de ben segur, hagués apostat per un altre plat alternatiu. Per propi interés, això sí.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a