El xef Albert Adrià ha decidit que la seva nova aventura gastronòmica sigui una gelateria. Convençut que el futur de la gastronomia “és l’especialització”, ara vol provar sort amb els gelats artesans. Gelato Collection acaba d’obrir al número 134 de la Rambla, en un annex de la botiga Torrons Vicens. La inauguració no ha estat exempta d’entrebancs, ja que la reforma de la Rambla els han enganxat de ple. “Dilluns ens van posar la tanca de les obres just davant de la porta. M’han dit que seran quatre mesos”, lamenta Adrià.

Més de 90 sabors catalogats

Tot i així, el dia d’estrena oficial l’entrada de clients ha estat constant, amants del gelat que quan creuen la porta es troben amb un espai més semblant a una joieria o perfumeria. “Hem volgut allunyar-nos d’aquesta estètica retro de la falsa artesania”, explica Adrià. Els gelats, 19 a la venda però més de 90 sabors catalogats per Adrià i el seu soci Alfredo Machado, es classifiquen amb números, com si fossin proves de perfums.

Pistatxo, cirera i almívar de llet, els sabors més venuts

Pistatxo, cirera i almívar de llet són ara per ara els més venuts. Però també hi ha gelat de cafè Lavazza 1895, albercoc, ametlla marcona i dues opcions amb alcohol: Margarita d’hibisc i pinya colada amb Bacardí, gelats en què el secret principal és la matèria primera: “Cada dia anem a comprar la fruita a la Boqueria”, explica el gelater i també autor de la part dolça del menú de l’Enigma, Alfredo Machado. “L’Albert sempre ens ha ensenyat que per saber cuinar primer has de saber comprar”, afegeix mentre ratlla una mica de llimona fresca al gelat 100 % de llimona. “Són propostes baixes en sucre, perquè el dolç no et col·lapsi, tingui el punt just”.

Adrià ja treballa la fórmula per elaborar artesanalment el cucurutxo

Cada dia fan 12 quilos de cadascun dels sabors. És una gelateria “adulta, sense els típics ‘toppings'”. Aquí, en comptes de llaminadures, es ratlla fruita fresca. Per afegir naturalitat a tot el producte l’Albert està treballant també el cucurutxo perquè sigui el màxim de lleuger. I, si bé tastar altres propostes culinàries d’Adrià s’escapen de la butxaca de molts, en el cas dels gelats són una opció més assequible. La mida petita de la terrina amb dos sabors surt per 3,8 €, la mitjana es ven per 4,8 € i la gran, per 5,8 €. De moment, la gelateria només obrirà a la tarda, de 16 a 22h.

Com a curiositat del dia de l’estrena, Adrià ha rebut la visita d’amics xefs com el cuiner Rafa Zafra, de l’Estimar i Amar Barcelona. Ell ha triat xocolata i vainilla: “Soc amant dels clàssics”, ens diu l’home, que pot presumir d’haver servit el sopar a Baraçk Obama, Bruce Springsteen i Steven Spielberg, entre altres celebritats, quan han visitat Barcelona. Per cert, l’entorn d’Adrià no descarta que, si Gelato Collection va com ha d’anar, s’obrin sucursals en altres punts de la ciutat.