Els que sortiran més perjudicats amb la nova norma seran restaurants com aquest que fa quatre anys, quan es va aprovar la primera llei antitabac van optar per fer reformes i crear una zona aïllada per als fumadors. Van invertir uns 15.000 euros per a crear conductes de ventilació independents i aquesta cortina d'aire per a separar els ambients. Ara senten que van llançar aquests diners. El gremi de restauradors està molt preocupat, diuen que aquesta prohibició total del tabac arriba en el pitjor moment, que a la crisi s'hi sumarà una caiguda del 10% de les vendes. Estan segurs que molts locals, sobretot els més petits no podran fer-hi front. Calculen que entre un 10 i un 15% dels bars hauran de tancar. També asseguren que arribaran fins on calgui per fer sentir la seva postura. Demanen un equilibri entre la salut i els seus interessos empresarials. Però també hi ha qui veu amb bons ulls la nova llei. L'Àlex creu que fa quatre es veia impossible alliberar les bars de fum i que ara s'està aconsegunit. La salut dels treballadors del sector és l'arma que fa servir l'administració per defensar la prohibició del tabac. De fet es calcula que com a fumadors passius inhalen tanta nicotina com si fumessin 4 o 5 cigarretes al dia.