Cada dia centenars de persones visiten la Boqueria. És un dels principals atractius de la ciutat. En un moment dolç per a la gastronomia catalana, els productes i la cuina local tenen cada cop més visibilitat mundial. "I d'aquí a 15 dies, entre el 29 d'abril i el 2 de maig, els productes de la Boqueria guanyaran encara més projecció internacional i es donaran a conèixer entre els consumidors britànics. Una quinzena de parades locals del mercat i 10 restaurants de la ciutat s'instal·laran al mercat Old Spitafields." A la capital britànica es podran degustar una selecció d'embotits, formatges, peixos i fruites del mercat. I als restaurants es podran degustar tapes catalanes. ÒSCAR UBIDE, gerent de l'Associació de Comerciants de la Boqueria "El públic britànic es torna boig per tot el producte que ve d'aquí, com el pernil, realment es tornen bojos, els agrada molt el concepte de la tapa, el que és el producte mediterrani." Sobre el terreny, a la Boqueria, els turistes miren i remenen, però la majoria ja tenen ben clar el que els agrada. I són molts els qui a més d'endur-se una imatge de record del mercat, també tornaran amb productes típics per recordar ja a casa els productes de Barcelona. Durant 4 dies els britànics podran gaudir de tots els aromes i sabors dels productes de la Boqueria. 15 parades del mercat i 10 restaurants de tota la ciutat que s'abasteixen amb articles del mercat viatjaran fins a Londres. S'instal·laran al mercat d'Old Spitafields entre el 29 d'abril i el 2 de maig per donar a conèixer els productes barcelonins i la gastronomia local. Ho explica Òscar Ubide, gerent de l'associació de comerciants de la boqueria. Entre els productes escollits que viatjaran a la capital britànica, una selecció de formatges, embotits, peix i fruita. Els restaurants barcelonins hi presentaran un recull de tapes i plats típics catalans.

Els sabors de la Rambla visitaran Londres durant quatre dies amb l’objectiu de donar a conèixer el producte de la Boqueria a nous mercats. Del 29 d’abril al 2 de maig, els londinencs que visitin Old Spitalfields podran tastar les millors olives, pernils, formatges, olis, torrons, peixos i fruites del mercat barceloní. De fet, aquests dies ja es poden veure diferents cartells que anuncien la iniciativa a les parades de metro de Londres.

Tindran sucursal a Londres l’olivaire Iglesias, Eduard Soley, la peixateria Margarita, la xarcuteria Can Vila i el comerç de fruita seca Morilla, que s’instal·laran a l’espai d’Old Spitalfields on es fan habitualment les fires d’antiquaris i de segona mà, a tocar del Comercial Street, a la banda de Brick Lane. Hi aniran acompanyats dels cuiners d’una desena de restaurants de la ciutat que compren els seus productes al mercat: el Suquet de l’Almirall, Gaig, Casa Pepe, el Xampanyet, el Quim o Paella Bar Boqueria.

És un projecte privat de nova creació, impulsat des de la Boqueria, que té el patrocini d’una marca de cervesa -els paradistes i restauradors que hi participen paguen una quota per participar-hi i sufraguen les seves despeses- i està organitzat per una agència d’esdeveniments britànica.

Amb aquest pas la Boqueria es desvincula de la fira Taste of Spain -en què havia participat els darrers tres anys- i reforça les marques Barcelona i Boqueria, amb les quals se senten “rotundament” més còmodes perquè “és realment el que ens agrada vendre, perquè és casa nostra”, explica el gerent del mercat, Òscar Ubide. “Tornem a estar sols i ens feia il·lusió anar-hi reforçats amb la restauració de Barcelona que són clients de la Boqueria”, afirma Ubide, “no només portem el producte sinó el resultat final”.

La Boqueria mira enfora

No és la primera vegada que la Boqueria deixa la Rambla. Els paradistes han participat en fires i mercats a Torí, Marsella i Budapest i, al setembre, potser visitaran Brighton, a Anglaterra. Però aquest salt a Londres és nou i inèdit perquè és la primera vegada que hi van sols.