L’Observatori Barcelona és una publicació anual conjunta de l’Ajuntament i la Cambra de Comerç que compara el posicionament de Barcelona amb altres ciutats a partir de 30 indicadors. És l’European Digital City Index el que ha col·locat la capital catalana en el 9è lloc de les ciutats europees més atractives per als emprenedors digitals. “Podem arribar al número u, perquè ja hem escalat posicions, hi ha camí fet”, ha afirmat Jaume Collboni, que ha destacat que el 60 % de les inversions en “start-ups” tecnològiques que es fan a tot l’estat vénen a Barcelona.

El tinent d’alcalde també ha assenyalat que els autors d’aquest rànquing posen èmfasi en els serveis que des de l’Ajuntament i Barcelona Activa ofereixen per a l’acceleració d’empreses digitals a l’edifici MediaTIC. D’altra banda, l’Observatori Barcelona destaca que la capital catalana se situa en el 20è lloc de les ciutats més competitives a escala mundial (era el 26 el 2015) i la tercera en organització de congressos internacionals (180 el 2015), al darrere de Berlín (195) i París (186).

Els salaris, l’assignatura pendent

L’Observatori posa de manifest que l’atur s’ha reduït a Catalunya en els últims anys, i ha passat del 23,4 % el 2013 al 18,6 % l’any 2015. “Hem recuperat el 60 % de l’ocupació destruïda els anys de la crisi”, ha sentenciat Collboni, que ha remarcat que això no vol dir que sigui ocupació de qualitat. “Creem ocupació però està més mal pagada”, ha dit el tinent d’alcalde, que n’ha culpat la reforma laboral. L’informe assenyala que el salari brut de Barcelona és la meitat que el de Nova York. El president de la Cambra, Miquel Valls, ha dit que l’ocupació de qualitat ha de ser l’objectiu principal.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a