Sabates ben cordades i tot a punt per començar a ballar claqué. La classe forma part de la programació del festival Tap On Barcelona, una trobada que reuneix ballarins i professors reconeguts de més de 16 països diferents. BASILIO GONZÁLEZ, president del festival Tap On Barcelona "La idea és que la gent d'altres communitats es trobin amb la gent d'aquí Barcelona i vegin què està passant i seguim creixent." El festival va sorgir fa set anys amb la voluntat de situar Barcelona com un punt de referencia de claqué internacional. A poc a poc l'objectiu s'està aconseguint i Barcelona se situa a l'altura de ciutats com Nova York i Londres. RUBÉN SÁNCHEZ, ballarí de claqué "Estem lluitant perquè el claqué d'aquí Barcelona sigui reconegut internacionalment." JASON JANAS, professor de claqué americà "Barcelona és una ciutat increïble. Hi han uns meravellosos professors i ballarins." A més de les classes formatives, el festival també engloba altres activitats, com per exemple, jam-sessions a diverses sales de Barcelona i una gala final amb les actuacions dels ballarins més reconeguts.
Més de 170 ballarins de claqué vinguts dels Estats Units, Europa i ciutats de tot el món s’han reunit durant aquesta setmana per ballar claqué. El festival va sorgir fa set anys amb la voluntat de situar Barcelona com un punt de referència de claqué internacional. A poc a poc l’objectiu s’està aconseguint i Barcelona se situa a l’altura de ciutats com Nova York i Londres.
Durant el festival s’organitzen “master class” dirigides per reconeguts ballarins americans, com per exemple, Jason Janas, Josh Hillberman i Sara Reich. També hi destaquen noms de ballarins residents a Barcelona, com per exemple, Guillem Alonso, Ludovico Hombravella, Rubén Sánchez, Roser Font i Ivan Bouchain.
Un altre dels objectius del festival és apropar aquesta disciplina als barcelonins que la coneixen i mostrar-la als que no la coneixen. Per això, també s’organitzen jams a les diferents sales de Barcelona i una gala final amb les actuacions dels ballarins més reconeguts.
El claqué a Barcelona
Un dels ballarins pioners a Barcelona en aquesta disciplina és Guillem Alonso, que després d’aprendre claqué als Estats Units va obrir una escola a la ciutat, l’Escola Luthier, un dels únics centres a Barcelona on es pot cursar uns estudis professionals d’aquesta disciplina. Guillem Alonso juntament amb altres professionals del claqué han anat forjant amb molt d’esforç un moviment de claqué reconegut internacionalment, Tap on Barcelona n’és un exemple. A més del festival, durant tot l’any, l’associació Tot pel Claqué celebra jams amb música en directe a les diferents sales de Barcelona i, els diumenges a les 15 h, s’organitzen trobades de claqué a Parc de la Ciutadella.