Àngel Llàcer no amaga la seva admiració per Mario Gas i en particular pel muntatge que va dirigir el 1993 al Teatre Condal. Ara agafa el seu testimoni amb una nova posada en escena d”El temps i els Conway’, de J. B. Priestley, dramaturg britànic també conegut per la més popular ‘Inspector calls’. La versió de Llàcer és més breu, sense entreacte, per bé que dura una mica més de dues hores.

‘El temps i els Conway’ és un drama familiar en què el pas del temps esdevé protagonista. Les teories sobre la naturalesa del temps de John William Dunne van influir en la concepció sobre la trama no linealment cronològica que Priestley va abocar en algunes de les seves obres, com ‘El temps i els Conway’. La peça comença el 1919 —un cop acabada la Primera Guerra Mundial—, salta 20 anys endavant en el segon acte i torna al 1919 en el tercer.

Expectatives no acomplertes

Els Conway, una família benestant anglesa, viu amb joia el final de la guerra mundial mentre celebra el 20è aniversari d’una de les filles, la Kay (Bàrbara Roig). Com ella, els germans tenen dipositades grans esperances en el futur, que es veuran estroncades. En part, el fracàs ve motivat per les expectatives de la matriarca, la Sra. Conway. L’encarna Màrcia Cisteró. “És una dona vídua amb sis fills al seu càrrec i està molt a sobre del que fan i deixen de fer. I fomenta en ells uns desitjos potser desorbitats”, explica l’actriu.

La resta de germans són Júlia Bonjoch (Hazel), Mar Ulldemolins (Madge), Roser Vilajosana (la petita Carol), Biel Duran (Alan) i Carles Roig (Robin). Tenen també papers Ferran Vilajosana —pretendent de la Hazel—, Albert Triola, qui encarnant l’advocat Gerald Thornton, i Júlia Truyol, una noia enamorada d’en Robin.

‘El temps i els Conway’ fa funcions entre el 13 d’abril i el 21 de maig a la Sala Gran.

Comparteix a: