Lluny de conformar-se amb la música, els britànics Massive Atack van presentar un nou espectacle a Barcelona ple de missatges polítics escrits en català. Una bona prova que l'organització del festival tampoc no es manté al marge del moment que viu el país. Unes hores abans, al Sónar de Dia, Neneh Cherry, batejada popularment com la Madonna negra, va oferir les cançons del seu últim disc de temes propis, titulat 'Blank Projekt.' Per a l'última jornada l'organització del festival sempre es reserva alguna sorpresa. Amb només una hora d'antel·lació es va anunciar un concert de Sílvia Pérez Cruz. Una cantant que fins ara no s'ha envoltat d'aparells tecnològics per fer ressonar la veu. En aquesta ocasió, però, l'artista va tocar acompanyada d'aquest instrument: un oval, que connectat a una tauleta, és capaç de reproduir sons d'allò més variats. La 21a edició del Sónar tanca amb 109mil visitants provinents de 99 països diferents. Es tracta de la segona millor xifra d'assistència del festival, després del rècord de l'any passat. De dia, l'afluència de gent ha estat més nombrosa que mai. A l'organització del Sónar, però, encara els queden reptes. ENRIC PALAU, codirector del Sónar "Pot créixer molt en teixit, pot créixer molt en aliances, pot créixer molt en donar-li a Barcelona la capitalitat de la cultura electrònica com té ara, però també la capitalitat com a laboratori." Més enllà de Barcelona de cara a l'any que ve el festival se celebrarà en vuit ciutats diferents, ja que s'incorporen per primera vegada Santiago de Xile, Bogotà i Copenhague.
L’organització del Sónar va fer balanç i va confirmar l’èxit del festival amb nous formats, continguts i actuacions destacades com ho són Plastikman o Massive Attack.
La jornada de clausura de la 21a edició del Sónar va incloure, entre d’altres, les actuacions la cantant sueca Neneh Cherry, que va presentar ‘Blank Projekt’, i de l’anglès James Holde. Com a actuació sorpresa la cantant Sílvia Pérez Cruz al costat de Ravid Goldschmidt va oferir un concert a la tarda. A la nit, al recinte de Gran Via 2, hi va actuar el veterà Nile Rodgers i els seus Chic, i com a colofó final va tenir lloc el segon concert de Massive Attack.
Pel que fa a les xifres d’assistència, els 109.000 visitants suposen el segon millor registre de la història del Sónar, però no ha aconseguit superar els 121.500 de l’any passat. Per contra, enguany s’ha superat el públic diürn i s’ha passat dels 41.000 a 52.000 espectadors, amb una important representació de públic estranger, que ronda el 53%. De fet, una de les lectures d’aquestes xifres és comprovar que el nombre d’assistents entre el dia i la nit, abans molt favorables al programa nocturn, es va equilibrant gràcies a l’increment de l’espai per als escenaris diürns, molt més ampli des del trasllat a la nova ubicació, la Fira de Barcelona.
Un dels aspectes destacats d’aquesta edició ha estat el desplegament de la secció Sónar+D, amb més de 120 activitats orientades al sector professional i en què han participat unes 3.500 persones, entre creadors, tecnòlegs, investigadors i experts d’indústries creatives. A més, els organitzadors han avançat que el Sónar augmenta l’àmbit d’acció i que el 2015 en celebrarà noves edicions a Santiago de Xile i Bogotà, que se sumaran a les ja previstes, Copenhaguen, Ciutat del Cap, Reykjavík, Estocolm i Tòquio.