El concepte malisme no està recollit en cap acadèmia de la llengua. En canvi, l’humorista gràfic i escriptor Mauro Entrialgo utilitza aquesta paraula per titular el llibre Malismo, la primera obra d’assaig que publica. L’autor ha aclarit que malisme no és el contrari de bonisme i que ell defineix el concepte “com l’ostentació del mal en la propaganda”. El llibre recull aquelles males accions de “persones que es fan el dolent per aconseguir algun benefici electoral, econòmic o en les xarxes socials”.
L’escriptor assenyala que el malisme s’ha incrementat amb l’anonimat de les xarxes socials, ja que “els trols a internet han permès veure que el malisme funciona i s’ha demostrat que dir barbaritats a les xarxes dona rellevància i fa incrementar els seguidors, en lloc de ser penalitzat“.
Adeu a Herminio Bolaextra
A Malismo, l’humorista gràfic anuncia que ja no publicarà més vinyetes del personatge Herminio Bolaextra, perquè “és un personatge que ja no fa gràcia en un món en què tothom diu barbaritats”. Després de 40 anys de trajectòria, Entrialgo ha valorat “que l’humor evoluciona amb la societat, perquè l’humor comenta l’actualitat i ara es poden dir coses diferents d’altres èpoques”.