Sembla que el temps s'hagi aturat a la seu dels antics cinemes Renoir Les Corts. El que havia estat un dels temples de la versió original a Barcelona, tornarà a obrir portes per a un projecte cultural de primera magnitud. Serà a principis d'any, quan conclogui el trasllat de l'espai de creació de dansa La Caldera, després d'un any d'inactivitat, i més de 19 de feina al barri de Gràcia. Així, el districte de les Corts disposarà de 1.600 metres quadrats dedicats en cos i ànima a la dansa. ALEXIS EUPIERRE, director artístic de La Caldera: "Aquí a Les Corts d'alguna manera hi han menys equipaments, no hi han teatres especialitzats en dansa, penso que això serà alguna cosa de bo que podrem oferir al barri i segur que podrem fer moltes coses." En les antigues sales de projecció s'hi habilitaran fins a tres sales com a espais d'assaig i una de dedicada al coworking per a les companyies. Aquesta serà una de les activitats centrals de La Caldera, ajudar a fer realitat els somnis dels joves creadors. ALEXIS EUPIERRE director artístic de La Caldera: "Tenim la idea que puguin haver-hi uns serveis compartits, que serien uns serveis de producció, gestió i distribució per els artistes, tot el model de producció ha canviat molt arran de la crisi i la dificultat de poder tirar endavant i fins ara, cada companyia tenia la seva pròpia gestora la seva pròpia productora, la seva persona que la distribuïa." Cinc mesos abans de la inauguració, les sol•licituds per entrar a formar part del projecte de La Caldera són més de les que poden gestionar, un senyal clar que el món de la dansa està necessitat d'espais de creació com aquest.
Les Corts va perdre una sala de cinema en versió original però ha guanyat una fàbrica de creació de dansa en el mateix espai. La Caldera va néixer l’any 1995, al carrer del Torrent d’en Vidalet, al barri de Gràcia. Va ser un projecte privat de diferents companyies de dansa que buscaven un espai on poder assajar i d’alguna manera oferir les seves ensenyances a altres creadors.
Aquest esperit, es manté en la nova seu i a més passa a ser ara de titularitat pública. Això suposa, entre altres coses, que ara mateix, els socis fundadors poden ocupar el 50% dels espais de la nova Caldera i la resta estarà disponible per a estades de residència artístiques i sales d’assaig. Un altre espai, aquest de coworking, permetrà als creadors poder disposar de tot un seguit de comoditats, per tal de tirar endavant la part més burocràtica de les seves propostes artístiques.
La Caldera, precisament, vol incidir en aquest aspecte i conscients de les dificultats que tenen les companyies de dansa, pel que fa a la distribució i la producció, en temps de crisi també els vol oferir un servei d’assessorament per tal que siguin competitives a nivell europeu. Com sempre, dins de l’ADN de La Caldera, la vocació pedagògica hi serà present, unes propostes que aniran dirigides també als veïns del barri, el fet que el Centre Cívic estigui a prop de la nova Caldera, facilitarà aquesta tasca social.