El festival Llum BCN celebrarà la 12a edició del 3 al 5 de febrer al Poblenou i al 22@. Una de les novetats d’aquest any és que hi haurà dues instal·lacions que s’alimentaran d’energia amb energies renovables: són ‘Another Moon’, del col·lectiu coreà Kimchi and Chips, que proposa una segona lluna dibuixada per làser alimentat d’energia solar que es podrà veure sobre el Parc Central del Poblenou.

L’altre és ‘We harvest wind’, una escultura cinètica interactiva alimentada per energia eòlica que ha fet l’artista Thijs Biersteker.

La Torre Glòries, un gran penell

L’aire de Barcelona també serà el protagonista d’una altra instal·lació del festival, ‘Atmospheric lighthouse‘, una visualització a temps real de l’estat de l’atmosfera de la ciutat que convertirà la Torre Glòries en un gran penell.

Una llum dibuixarà al cel el rastre dels satèl·lits

Un altre dels plats forts serà l’espectacle ‘Call out’, que es farà al Disseny Hub Barcelona. Els ciutadans podran veure una gran llum que dibuixarà el rastre dels satèl·lits que creuen el cel de Barcelona a temps real.

En total hi haurà 17 espais il·luminats i hi participaran 15 artistes que s’encarreguen de dissenyar la il·luminació per a aquest esdeveniment.

Instal·lacions “made in Barcelona”

Una altra de les apostes d’aquest Llum BCN 2023 són les instal·lacions fetes a la ciutat. Una manera de donar més protagonisme al talent local i també d’estalviar recursos, per exemple, en el trasllat de les obres. És el cas de la feina que estan fent a la cooperativa d’iniciativa social Impulsem, al Raval. Aquí, amb les indicacions de l’artista britànica d’origen indi Chila Kumari Singh Burman, un grup de persones estan fent la instal·lació ‘Liberty & lights’, un total de 37 escultures de neó que cobriran la façana de Can Framis. La proposta de Chila és una fusió del missatge pacifista del ‘Guernica’ de Picasso amb la iconografia de la seva herència cultural hindú.

La instal·lació ‘Liberty & lights’ a l’Impulsem del Raval
Comparteix a: