El temps corre. 730 hores és el temps disponible per veure aquesta exposició instal·lada fins al 30 de setembre a la galeria Mutuo Centre d’Art, al carrer de Méndez Núñez, 7, al barri del Born. La visita és un recorregut per diferents estructures temàtiques que il·lustren situacions de violència i en qüestiona la definició: la violència sempre és violència quan implica un ésser humà? El medi ambient pateix violència? La violència és útil? Quan? Està justificada? Són alguns dels interrogants que es planteja i que pretén estudiar, també, a partir de les respostes que poden donar-hi els visitants. És, doncs, una proposta d’interacció.
El temps: peça clau d’aquesta exposició
730 hores d’exposició. 730 hores per poder veure a través d’objectes quotidians com pots de conserves, una impressora, un mòbil o un projector, les diferents manifestacions de violència que hi ha al nostre voltant, i que d’alguna manera patim o exercim. Les noves tecnologies ens faciliten la vida però, alhora, tenen un preu: la pèrdua de la privacitat. I amb això, plantegen el debat sobre la vigilància excessiva de les autoritats i les grans empreses de telecomunicacions.
Identificar-se ajuda a comprometre’s
Cada dia ens arriben milers d’inputs a través dels mitjans i de les xarxes que són violències de tota mena. Masclistes, homòfobes, contra el planeta o els animals, contra la nostra intimitat, etc. Però la nostra ment està sobreexposada a aquesta mena d’informació i ja no ens commou gens. Per això aquesta exposició presenta les xifres associades a la vida quotidiana de qui la visita. Els filtres del mòbil per mostrar una imatge distorsionada de nosaltres mateixos, o els martells per ser conscients de quantes vegades s’insulta impunement a les xarxes, són exemples atractius i que fan pensar. Els creadors d’aquesta exposició, Domestic Data Streamer, impulsors també de l’exposició “Feminista havies de ser”, han utilitzat l’estratègia d’identificar el lector al màxim amb les violències que s’exposen, fent servir situacions quotidianes.