(EFE/Redacció) El Museu Egipci celebrarà els 30 anys d’existència el proper dissabte, 13 d’abril, amb una jornada de portes obertes. Aquest dia el museu, ubicat al carrer de València, estarà obert de 10 a 19.30 h per a tots aquells que vulguin visitar de forma gratuïta l’exposició permanent del museu, formada per 1.260 peces originals i considerada tot un referent europeu en la difusió de l’egiptologia.

Al llarg d’aquestes tres dècades, més de 5,5 milions de persones han visitat el museu. En aquest temps “els barcelonins l’han fet”, segons explica Jordi Clos Llombart, impulsor de la Fundació Arqueològica Clos (1992) i del Museu Egipci (1994). El seu desig és que aquest projecte comú continuï molts anys.

Activitats gratuïtes i visites guiades

La jornada de portes obertes tindrà diverses activitats gratuïtes per a totes les edats i públics, amb reserva a través del web. Entre aquestes activitats hi haurà tallers de jeroglífics per a famílies i visites guiades a la col·lecció permanent.

Segons la institució, unes 250.000 persones visiten cada any el Museu Egipci, de les quals unes 140.000 persones han participat en les conferències i cursos organitzats per la Fundació Arqueològica Clos, amb un total de 4.212 activitats.

Un espai de difusió de la cultura i l’art de l’antic Egipte

“El Museu Egipci és la concreció d’un somni personal, una iniciativa que va néixer de la societat civil per a tota la ciutadania ara fa 30 anys”, assenyala Clos. Es va inaugurar el 23 de març del 1994 amb l’objectiu de contribuir a la difusió de la cultura i l’art de l’antiguitat, especialment de l’antic Egipte. Des d’aleshores ha organitzat 22 exposicions temporals a la pròpia seu i prop d’un centenar de mostres itinerants que han viatjat per Espanya, Portugal, Andorra, Colòmbia i la Xina.

En l’actualitat, organitza activitats infantils durant els períodes extraescolars i caps de setmana, així com cursos i seminaris per a adults. A més, compta amb un programa educatiu per a les escoles de Barcelona i disposa d’una biblioteca amb un ampli fons documental i un campus arqueològic situat a Palau-solità i Plegamans.

Comparteix a: