Amb la indumentària de l'època i tots els elements necessaris per embarcar, el Museu Marítim va recuperar així l'essència del Titanic CLAES-GÖRAN WETTERHOLM, historiador marítim "La importància del Titanic avui en dia és, sens dubte, la seguretat al mar." Entre els convidats al sopar, amb un menú molt similar al que van oferir fa cent anys, hi havia familiars de víctimes i supervivents del naufragi. HJORDIS OHLSSOW, el seu avi va morir al Titanic "Ell va sortir de Suècia cap als Estats Units. Volia fer fortuna per construir una casa per a la seva família." Com a la llegenda, els músics no van deixar de tocar. I això que durant la celebració hi va haver temps per fer una connexió internacional, una petició de casament i la celebració del centenari d'una dona que va néixer el mateix dia que el Titanic va naufragar. Però, ahir, els moments de distensió es van alternar amb els d'emotivitat. A les 11 i 39 minuts, moment en què el vaixell va impactar contra un iceberg, van sonar les alarmes d'emergència. I tres hores més tard, coincidint amb l'enfonsament, els comensals van depositar flors en homenatge a les víctimes en una sala de l'exposició que hi ha al Museu Marítim. Aquest sopar ha estat el plat fort dels actes de celebració del centenari de l'enfonsament del vaixell, però l'exposició sobre el Titanic continuarà oberta fins al 30 de setembre.

Barcelona ha volgut commemorar aquest aniversari recreant l’essència del Titanic. Per això, el Museu Marítim es converteix en el Titanic gràcies a l’exposició “Titanic The Exhibition” amb quasi 200 objectes reals del transatlàntic.

A més, el museu ha organitzat un sopar de gala amb familiars de passatgers que van ser al Titanic. L’àpat, tal com va passar fa 100 anys, ha començat a les 21 h i, just a les 23.40 h s’han guardat tres minuts de silenci mentre han sonat les sirenes dels vaixells i se senten els SOS emesos, per ordre de Guillermo Marconi, per primera vegada en la història de la navegació. Tres hores més tard, a les 2.20 h s’han recordat les víctimes de l’enfonsament amb una ofrena floral a la Sala de la Memòria de l’exposició.

El sopar ha recreat el menú que es va servir la fatídica nit del 14 d’abril de 1912 a Le Parisien, un dels restaurants de luxe del Titanic. Els plats principals van ser: ostres amanides Terrina de foie i consomé Olga, d’entrants. Filet de llenguado al curri acompanyat amb arròs, juntament amb vi blanc Creu de Lavit, de primer plat. Confit d’ànec amb compota de poma acompanyat amb vi negre Château Preuillac, de segon plat, i pudding Waldorf amb “éclairs” de vainilla i xocolata amb gelat francès i copa de xampany Henri Abele, de postres. Per acabar l’àpat es van servir cafès i infusions.

Durant tot el sopar s’ha escoltat, de fons, la mateixa música que es va sentir fa 100 anys a bord del Titanic. També el restaurant ha estat ambientat amb la decoració pròpia de principis del segle passat; i els comensals que han assistit a aquest sopar ho han fet vestits de l’època.

Aquest diumenge, els familiars salparan a bord del veler Santa Eulàlia, des del Museu Maritim, per oferir en alta mar davant les costes de Barcelona, una ofrena floral al mar en memòria de les víctimes que van morir en el naufragi.

 

A més, el museu organitza un sopar de gala amb familiars de passatgers que van ser al Titanic. A les 23:39 h de dissabte, just en el moment en què el vaixell va impactar contra un iceberg, es va fer un minut de silenci i un toc de sirenes en homenatge a les víctimes del Titànic. Tres hores més tard, a les 02:20 hores es va commemorar l’enfonsament del Titanic.

El sopar va recrear el menú que es va servir la fatídica nit del 14 d’abril de 1912 a Le Parisien, un dels restaurants de luxe del Titanic. Els plats principals van ser: ostres amanides Terrina de foie i Consomé Olga, d’entrants. Filet de llenguado al curri acompanyat amb arròs,juntament amb vi blanc Creu de Lavit. Confit d’ànec amb compota de poma acompanyat amb vi negre Château Preuillac i pudding Waldorf amb éclairs de vainilla i xocolata amb gelat francès i copa de xampany Henri Abele de postres. Per acabar l’àpat es van servir cafès i infusions.

Durant tot el sopar es va poder escoltar, de fons, la mateixa música que es va sentir fa 100 anys a bord del Titanic i el restaurant va estar ambientat amb la decoració pròpia de principis del segle passat, així com els comensals que van poder assistir a aquest sopar anaven vestits amb roba de l’època.