(ACN/Redacció) Els cors de Palau Vincles han estrenat aquest diumenge al migdia al Palau de la Música Catalana la cantata ‘El barret prodigiós i la barraca de monstres’, del compositor i director Xavier Sans. L’obra està basada en el primer conte infantil de l’escriptor català Pere Calders. En l’actuació hi han participat un total de 750 infants i joves que integren les formacions corals de Palau Vincles, el projecte social de la institució.

En una única funció, han ofert un espectacle ple d’imaginació, optimisme i realisme màgic. L’obra s’ha estructurat en 16 cançons, que tenen com a fil conductor la narració d’una nena petita. Dani Coma s’ha fet càrrec de la direcció escènica, amb la direcció musical de Guifré Canadell i la dramatúrgia d’Ariadna Pastor. Els cantaires han actuat acompanyats per un sextet de cambra integrat per clarinet, contrabaix, piano, guitarra, acordió i percussió.

Els cors de Palau Vincles a l’actuació d’aquest diumenge al migdia

Un conte del 1936 “molt actual”

‘El barret prodigiós i la barraca de monstres’ és una adaptació del primer conte infantil de Calders; una obra que va escriure l’any 1936 però que, segons la directora gerent de Palau Vincles, Susana Serrano, “és molt actual”. “Parla molt de gènere i d’estereotips, és un missatge molt necessari actualment”, insisteix. La protagonista és una nena a qui els seus pares només regalen nines. Ella el que vol és tocar el timbal del seu germà i a les nits aprofita per fer-ho d’amagat.

Serrano explica que Palau Vincles és un projecte que, a través del cant, treballa per millorar el benestar emocional d’infants que estan en “situació de certa fragilitat”. “El cant té una dimensió terapèutica. Ajuda a cuidar les persones mitjançant el desenvolupament de competències, com l’emocional, la social i fins i tot la lingüística”, puntualitza. De fet, la directora del projecte afegeix que també compten amb psicòlegs, pedagogs i logopedes.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a