L’any 2011, en el marc de les obres de l’estació de l’AVE de la Sagrera, es van descobrir les restes d’una antiga vil·la romana entorn del Pont del Treball Digne. Ara, la Societat d’Estudis de la Verneda de Sant Martí recupera una exposició impulsada per l’Ajuntament sobre aquest descobriment i també repassa altres exemples del patrimoni històric que ha desaparegut a la zona.

La vil·la romana més important del pla de Barcelona

“La vil·la romana de la Sagrera” explica com es va descobrir, qui hi vivia o què es va trobar en aquest jaciment del segle I aC. La Societat d’Estudis de la Verneda de Sant Martí ha volgut recuperar aquesta mostra impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu que el barri conegui l’existència de la vil·la.

La vil·la romana de la Sagrera és la més important que s’ha pogut excavar a tot el pla de Barcelona. De fet, tot Catalunya està plena de vil·les romanes que ens ensenyen que l’explotació agrícola durant el món romà va ser important
José Ángel Borlán, Societat d’Estudis de la Verneda de Sant Martí

L’exposició “La vil·la romana de la Sagrera” reivindica també que les restes trobades tinguin presència quan finalitzin les obres del tren d’alta velocitat. Des de l’entitat, asseguren que l’objectiu és conscienciar el veïnat perquè conegui i sigui conscient de la seva pròpia història. La mostra es pot visitar fins a finals del mes de juny a la sala d’exposicions La Tercera del Centre Cívic de Sant Martí.

Comparteix a: