És la biblioteca municipal amb més activitat de tota la ciutat. El 2015 la Jaume Fuster va rebre la visita de més de 730.000 persones, un formigueig que es va traduir en prop de 245.000 préstecs de llibres. Amb aquesta xifra corona el rànquing de Barcelona i fa de contrapès a espais com la biblioteca de Canyelles, on només es van registrar 13.000 préstecs. Però no tothom hi va amb aquest objectiu. "Tinc WiFi, accés a cafès, el que sigui i puc passar una bona estona." "Uso esta sala con me eBook. me traigo el eBook i leo. Y como hago de canguro a unas niñas, uso la sala infantil. "A la biblioteca hi vinc cada dia a llegir una mica el diari per estar al tanto de les coses. Precisament, per cada 10 persones que utilitzen l'espai de Gràcia, només es fan dos préstecs Pocs, comparats amb la tendència que segueixen les tres biblioteques del districte de Sant Martí, on per cada 10 usuaris se n'efectuen cinc. "Vengo aquí a sacar libros, muchas veces documentales." "Utilitzo molt la xarxa d'Internet. Perquè em serveix pels meus estudis. Agafar llibres, no molt sovint. Però de tant en tant sí que faig algun préstec." "De fet, les biblioteques municipals són un dels serveis més ben valorats pels barcelonins. El 2015 les van visitar més de 6.200.000 persones i es van registrar més de 2.000.000 de préstecs de llibres. En aquest cas, el llibre és encara el format estrella, que passa per davant de CD's i DVD's.
Tot i que l’oferta és diversificada, el llibre (71 % del fons) es manté encara com el format més demanat a les biblioteques de Barcelona i, en els darrers anys, la tendència va a l’alça. Segons dades de 2015, a Barcelona es van fer més de dos milions de préstecs de llibres, un 60 % del total de documents i el doble de les peticions que es tramiten de DVD i CD. En el reialme del llibre hi destaca un espai, la Biblioteca Jaume Fuster, del districte de Gràcia, que en va prestar 153.000, davant de la biblioteca de la Sagrada Família (120.000) i la de l’Ignasi Iglésias – Can Fabra (119.000). A la cua hi ha Canyelles (6.400) i Montbau – Albert Pérez Baró (9.000).
La biblioteca de sobre de la plaça de Lesseps és també la més visitada (731.746), amb quasi el doble d’afluència d’usuaris que la biblioteca de Sant Andreu. Globalment, més de sis milions de persones van utilitzar les biblioteques de Barcelona l’any 2015, que van rebre, a més, 1,4 milions de visites virtuals. En tot cas, els barcelonins no conceben aquest equipament exclusivament com a espai de préstec, sinó que hi accedeixen per fer-hi altres activitats com l’estudi, la lectura o l’ús de la xarxa Wi-Fi municipal.
Les dades també mostren aspectes poc evidents com, per exemple, que al districte de Sants-Montjuïc és on hi ha menys biblioteques per habitant (una per cada 60.000 persones), mentre que a Ciutat Vella en toca una per cada 25.000 barcelonins, davant de Nou Barris, on hi ha un d’aquests equipaments per cada 33.000 persones.