“Aquest edifici és una lliçó viva d’arquitectura i un lloc on aprendre els valors, les possibilitats i les capacitats dels espais adequat per a la vida humana“, afirma Anna Ramos, nova gerent de la Fundació Mies van der Rohe.

És per aquest motiu que, coincidint amb el 30è aniversari de la reconstrucció, l’entitat ha dissenyat un programa d’activitats dirigides, sobretot, a “cridar l’atenció dels ciutadans” i “convidar tothom a venir i visitar aquesta joia“, ha explicat.

El tret de sortida ha estat la inauguració d’una instal·lació efímera que durant mig any presidirà l’edifici. Són vuit columnes de colors que busquen “reflexionar i reinterpretar l’arquitectura del passat portada als temps moderns”.

També s’han previst conferències, activitats culturals, un homenatge a les persones que van fer possible la reconstrucció, una exposició d’aquests 30 anys d’història o jornades de portes obertes del 2 al 5 de juny.

Relleu a la gerència

La commemoració d’aquests 30 anys és un dels primers reptes que afronta la nova gerent de la fundació, l’arquitecta barcelonina Anna Ramos. Ella ha estat la guanyadora del concurs públic internacional en què s’han presentat 18 candidatures.

Entre els seus objectius, la nova gerent també aposta per potenciar iniciatives com el premi Mies van der Rohe, establir línies de col·laboració amb la Unesco, promoure les que ja hi ha amb altres institucions, i, sobretot, estrènyer els vincles amb els gestors del llegat de l’arquitecte arreu del món. Per Ramos, “és el moment de passar del modernisme al moviment modern“.