Aquest dilluns a la tarda la platja del Bogatell ha acollit un dels últims assajos en obert de l’espectacle ‘Barcelona, far al món’, que obrirà l’última cursa de la Copa Amèrica. L’espectacle es podrà veure aquest dijous a les nou del vespre, també en directe a betevé, com a part de la cerimònia d’inauguració de la Copa Amèrica.

La cerimònia ha pres com a inspiració la cerimònia d’obertura dels Jocs Olímpics del 1992 i té una durada de 40 minuts. Tot i que viatjarà de la Torre Glòries fins a la Sagrada Família, gran part del xou tindrà lloc a la platja del Bogatell. Allà s’hi ha construït una infraestructura que, tal com ha explicat l’equip artístic de la cerimònia, imitarà “un far que projecta la ciutat al món”.

“Obrir les portes” de Barcelona “a través d’un mar digital”

Carles Berga i Hansel Cereza formen part de l’equip artístic de l’espectacle inaugural i han avançat part dels detalls de la cerimònia. 22 ballarins i 11 tècnics aniran “transformant la infraestructura” de la platja del Bogatell “per fer-la funcionar com un far de debò”, tal com ha explicat Berga. Segons l’escenògraf, la figura del far fa referència als orígens dels fars com a eina de comunicació a través del mar i simularà un far que “envia un missatge a través d’un mar digital”.

Pel que fa a Cereza, que ja va participar en el disseny de la cerimònia dels Jocs Olímpics del 1992, ha remarcat la importància de les grans dimensions de l’espectacle per així “projectar la ciutat al món” i no tant “la ciutat per a la ciutat”, ja que, segons ha argumentat el director artístic, això suposaria “tancar portes en lloc d’obrir-les”.

Una cerimònia amb alineació catalana

L’espectacle de llum estarà acompanyat de la música del compositor Albert Guinovart interpretada per l’Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu i l’Escolania de Montserrat. A més a més, també hi actuaran Sara Blanch, Arnau Tordera i els Castellers de Vilafranca.