La Tapa Solidària amb el Perú arrenca aquest dilluns a set restaurants peruans de Barcelona. Per cada tapa venuda, es destinaran 50 cèntims al projecte de la Fundació Codespa, que forma dones indígenes peruanes, de Cusco, perquè desenvolupin serveis turístics en aquesta zona. L’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona oferirà també aquesta setmana i durant uns dies d’abril un menú típic peruà amb cebiche i anticuchos (un pintxo de carn), una iniciativa també solidària.

Set restaurants de la ciutat, tots especialitzats en cuina peruana, participen en la primera Tapa Solidària amb el Perú. Són el restaurants Tradición Moderna, The Market, Rosa de Alejandria, Polleria Rikos, Mochica, Lucuma, el Señorío i Ceviche 103. Els usuaris tindran tres mesos per tastar les tapes que han creat els xefs d’aquests establiments expressament per a l’ocasió. Es poden provar unes patates a la huancaína o bé una ocopa arequipeña. De cada tapa que es vengui es destinaran 0,50 cèntims al projecte de les dones quítxues. Se les formarà perquè puguin crear negocis turístics i gestionar-los alhora a la zona de Cusco.

 


L’ESHOB, solidària amb Perú

Coincidint amb la Tapa Solidària, aquest dilluns també arrenquen les Jornades Gastronòmiques Peruanes al restaurant de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, l’ESHOB. Fins Al 28 de març i entre el 7 i l’11 d’abril es podrà tastar un menú especial i també solidari. Està format per diversos plats a escollir amb entrants, un cebiche tradicional o una causa limeña. De segon es podrà escollir entre anticuchos o peix del dia. I de postres entre un arròs amb llet peruà i uns alfajores (pa de gingebre). El preu total és de 18,50 €.