Fa temps que des de les xarxes socials es comparteix la història de Barcelona a través de fotografies. Jaume Brunet, gracienc d’adopció, va decidir, fa dos anys i mig, endinsar-se en aquest món en una zona orfe d’aquest tipus de treball històric. Per això, va obrir dos perfils a Facebook i Instagram amb el nom Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. Patrimoni i Història. Explica el Jaume que “sempre m’ha interessat la història local, la història de Barcelona i em semblava que podia omplir un buit que no existia. El Camp d’en Grassot i Gràcia Nova ha estat un territori entre dos barris molt potents com és la Vila de Gràcia i la Sagrada Família. És un barri que és força desconegut i tampoc no hi ha gaire teixit, en aquest cas, històric”.

En aquestes pàgines ha compartit més de 500 imatges contextualitzades de la història del barri i de fonts de diferents orígens, des de catàlegs en línia dels arxius de la ciutat, fins a fonts familiars de veïns que ha cedit la fotografia i el testimoni. És el cas de ‘Cal Compte’, una instantània dels últims masovers de la masia. Com explica Jaume Brunet, administrador de la pàgina, aquestes són les més valuoses i inèdites.

Ara, després de 1.000 seguidors a les xarxes socials, la idea és continuar creixent. La proposta és bolcar totes aquestes petites investigacions històriques derivades de les imatges en una nova pàgina web i continuar teixint la memòria del barri.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a