Úlima secció de Les Coses Bones d’aquesta temporada 2022-2023, del periodista Carlos Márquez. Ens porta quatre titulars positius:

1. Voluntariat estival  

“El voluntariat és una decisió individual que es converteix en una acció col·lectiva que evita que moltes situacions vulnerables encara siguin més greus. El tercer sector, un dels miracles de la societat, s’encarrega de moltes coses que en teoria hauria d’assumir l’administració pública. Això va de coses bones, així que et porto la crida feta per un parell d’entitats per tal de poder mantenir la seva activitat durant l’estiu. Es tracta del Casal dels Infants i de la Fundació Arrels. Però estic segur que la llista és tan llarga com llarga és la llista d’entitats del tercer sector que en part funcionen gràcies al voluntariat”.

2. Integració integral als BACstation 

“En moments en que tenim a la ultradreta en plena forma a tota Europa, l’acollida social, cultural i laboral s’ha de muscular més que mai per evitar que determinats missatges vagin guanyant terreny a la nostra societat. La Fundació Barcelona Actúa, creada al 2011 per atendre la tremenda crisi que vam patir la dècada anterior, disposa de diversos centres en que acullen joves migrants que viuen al carrer. Es diu BACstation i al 2020 van obrir-ne dos: Vallcarca i La Salle. Ara acaben de posar en marxa el de la Vila de Gràcia, en una antiga residència de gent gran tancada durant la pandèmia. Donaran aixopluc a una vintena de joves. Però lo important és que és una assistència que va més enllà de l’emergència”.

3. Sordcecs de visita a la Sagrada Família 

“Un grup de 60 persones sordcegues afiliats a l’ONCE van visitar la Sagrada Família el dimarts per tal de conèixer amb els dits i amb les mans l’obra i les corbes de Gaudí. Era, de fet, el dia internacional de les persones sordcegues. A BCN n’hi ha 300 de censades però l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa calcula que a tot Catunya poden ser prop de 35.000. La majoria no son totalment cegues i totalment sordes, sinó que tenen el que s’anomenen restes d’algun d’aquests sentits, i és això el que determina la manera de comunicar-se, que sol ser amb llengua de signes recolzada (amb les mans). Gràcies a l’ajuda dels intèrprets, un per persona, van poder sentir de molt a prop la basílica de la Sagrada Família, que ara fa un any va estrenar una rèplica de la torre de Maria per tal que les persones cegues puguin fer-se una idea de la seva forma”.

4. Lewis Capaldi i la salut sempre primer 

Lewis Capaldi ha cancel·lat el seu concert previst pel 8 de setembre al Palau Sant Jordi per motius de salut. El cantautor escocès va explicar l’any passat que pateix la síndrome de Tourette, un trastorn neurològic que genera tics motors i fònics. La cosa bona és el que va passar el 24 de juny a Glastonbury, al Regne Unit. Començava a cantar la cançó Someone you loved, va patir un brot i el públic va respondre amb ànims.