L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha participat aquest dimecres en la manifestació de la Diada 2024, convocada per l’ANC, Òmnium i altres entitats independentistes. Des d’aquí, en declaracions a betevé, ha explicat que viu la Diada Nacional de Catalunya amb satisfacció, però també “amb certa tristesa” per la situació difícil que, diu, viu Catalunya. Fa una crida a la mobilització per no continuar “amb la situació de dependència” amb Madrid i afegeix: “Una dependència que, sincerament, és impossible que arregli el senyor Illa“.

La suma d’independentistes i catalanistes

Des de l’Estació de França, Xavier Trias ha demanat la unió del moviment independentista, però també que s’hi sumi la gent que és catalanista però no independentista. “L’única manera d’evolucionar i anar endavant és que molta gent faci força per no continuar amb la situació de dependència amb Madrid”, ha insistit.

Xavier Trias, sobre la seva marxa de l’Ajuntament

En ser preguntat per la seva situació actual després de deixar l’Ajuntament de Barcelona com a cap del Grup Municipal de TriasxBCN i com a regidor, Trias ha estat clar: “No he tingut temps de ser a l’altra banda de la barrera. Vaig plegar el 31 de juliol, vaig marxar de vacances, he tornat i ara fa 11 dies [sense ser al consistori]… 11 dies de bona vida”, ha afirmat.