Claudia Pina

El Barça s’ha imposat al Llevant les Planes (2-4) en la jornada 24 de la Lliga F. L’equip de Jonatan Giráldez, després de l’entrebanc a Europa contra el Chelsea (0-1), està cada cop més a prop de convertir-se en campió de Lliga per cinquè any consecutiu. El derbi a les Planes no ha estat fàcil per a les blaugrana, que han vist com el Llevant s’ha avançat dos cops en el marcador. Les culers no rebien dos gols en competició domèstica des del mes de maig del 2023. L’entrenador blaugrana ha complert amb la seva paraula i ha fet moltes rotacions a l’onze titular. Una de les grans novetats ha estat la titularitat de Jana Fernández, que, a causa de les contínues lesions, no començava un partit des del 5 d’octubre de l’any passat.

Una primera meitat de gols i més gols

Els primers 45 minuts al Camp Municipal les Planes han estat tota una bogeria. Al minut 10, Allegra Poljak ha avançat les de Sant Joan Despí amb un gran xut creuat. La reacció culer no ha tardat a arribar i dos minuts després, al 12, Claudia Pina ha fet el seu primer gol per empatar el partit. Quan es podia pensar que el Barça s’apoderaria del matx, Irina Uribe ha fet el segon per al Llevant les Planes i ha col·locat el 2 a 1 al minut 19.

Passats els primers 25 minuts de partit, el Barça ha posat una marxa més i ha sentenciat el partit. Al minut 30, Claudia Pina ha fet el segon del seu compte particular i ha empatat el matx. La veterana Marta Torrejón, al 34, i Bruna Vilamala, al temps afegit de la primera meitat, han deixat el marcador en el 2 a 4 definitiu.

Aguantar el resultat i assegurar la victòria

El segon temps ha estat un antònim dels primers 45 minuts. Les blaugrana han tingut el domini total de la pilota i no han donat cap opció a la reacció del Llevant les Planes. Fins a un 85 % de possessió han tingut les jugadores de Jonatan Giráldez, que, amb els tres punts a la butxaca i el trofeu cada cop més a prop, han aconseguit que passessin molt poquetes coses.

Ara les blaugrana ja es poden centrar en el partit d’aquest dissabte al camp del Chelsea de la tornada de les semifinals de la Champions. L’equip de Jonatan Giráldez haurà de remuntar el 0 a 1 que les angleses van aconseguir a l’Estadi Olímpic Lluís Companys per ser a la final de la Lliga de Campions del dissabte 25 de maig.