Sense gairebé cap escala. Així ha aterrat l'equip del Tickets després de rebre dos grans reconeixements a Londres del món de l'alta gastronomia. D'entrada felicitar tot el personal. Només amb una feina constant es pot arribar al número 42 del rànquing dels millors restaurants del món. El que va néixer com un bar, després es va convertir en l'hereu de l'esperit d'El Bulli però en un ambient més recollit i urbanita. ALBERT ADRIÀ, xef del Tickets: "Hi va haver un client que quan feiem les proves va dir, això sembla un Bulli de barri, sobre això varem tirar de la corda anem a buscar aquest llenguatge d'alta gastronomia de barri on la tradició i la modernitat es donen la mà, i d'aquí la progressió varem començar trenta treballadors ara ja som cinquanta cinc." Però Londres també ha premiat la bona feina que el Tickets fa amb les postres. L'Albert ja va destacar per la seva feina, dolça, a El Bulli i aquí s'ha acabat de consagrar agafant el relleu de Jordi Roca, com a millor pastisser del món. Elaboracions tan tècniques com aquesta pinya nitro han acabat atraient l'atenció dels gurmets de mig món. ALBERT ADRIÀ, xef del Tickets: "Fem postres que es mengen pràcticament amb les mans, amb els dits i que son per compartir i molt avançats, no sé si hi han molts restaurants a Espanya que tinguin 6 pastissers." L'equip del Tickets no descansa i comencen a fer-se un lloc cada cop més destacat en el panorama de l'alta gastronomia barcelonina.

Ha estat una sorpresa poc esperada. L’Albert Adrià ens confessava que d’entrada no volia viatjar fins a Londres però l’organització de la revista ‘Restaurants’ hi va insistir. Si altres anys els guardons s’havien arribat a filtrar, enguany el secretisme ha estat absolut i Adrià no esperava endur-se el premi al millor pastisser del món.

A la Dolça, un raconet dins del Tickets creat fa tres mesos, és on el xef deixa volar les seves creacions. La Pavlova, la pinya nitro, el carrot cupcake o bé el formatge del Tickets han estat alguns dels culpables del reconeixement mundial a la feina més dolça del germà petit de Ferran Adrià. Fins i tot les postres tenen els seus clients habituals i formen ja part indissoluble de la proposta gastronòmica del Tickets. Al menú degustació, d’unes 20 tapes, s’hi afegeixen sis postres, segons Adrià, més canalles i que s’han de menjar amb els dits.

Tot i les bones notícies l’equip no pot abaixar la guàrdia, un número 42 significa una pressió afegida, Albert Adrià ens comenta que “un cop et trobes dins de la llista dels 50 millors del món et toca millorar any rere any” o si més no repetir rànquing, la resta es podria considerar un petit fracàs.