En funció del tipus de local, l’ordenança els permet allargar més o menys temps. En el cas dels bars i restaurants podran tancar a les tres de la matinada de diumenge a dijous, i a dos quarts de quatre durant els caps de setmana. Pel que fa a les discoteques, obriran entre setmana fins gairebé les sis de la matinada, mentre que els divendres, dissabtes i vigílies de festiu ho podran fer fins a tres quarts de set del matí. Un altre modificació és la de les sales de concerts, que, en aquest cas, allargaran fins a les cinc de la matinada, excepte els caps de setmana, que ho faran mitja hora més, fins a dos quarts de sis del matí.
Es tracta d’una ampliació horària que conté l’Ordre d’horaris del Departament d’Interior de la Generalitat i que s’aplica automàticament a tot Catalunya. En canvi, el que no preveu l’ordenança és la modificació dels horaris a les terrasses, només apunta que la regulació en aquest cas depèn d’un decret d’alcaldia. Per tant, cada municipi ha d’establir si amplia o no els horaris de les terrasses i fins a quina hora. En aquest sentit, a Barcelona encara no s’ha dictat cap decret per a aquest estiu i és un fet que reivindiquen des de la FECASARM, perquè, diuen, caldria aplicar l’ampliació dels horaris de forma automàtica i no havent de sol·licitar un decret cada any.
Segons els empresaris del sector, l’ampliació horària dels locals nocturns els ajuda a augmentar la facturació prop d’un 25% i genera entre 5.000 i 6.000 llocs de treball a tot Catalunya.