Gemma Montull no s'ha sortit del guió. Un dia més ha tornat a insistir que ella era una simple secretària que complia ordres dels seus superiors. És a dir, del seu pare i de Fèlix Millet. Això sí, a la targeta de visita apareixia com a directora financera del Palau i cobrava més de 8.000 euros al mes. Un sou que no incloïa fer preguntes incòmodes. Segons fonts judicials, ha dit que a ella no la pagaven per pensar. JESÚS SILVA, advocat de Gemma Montull "No havia de fer preguntes, ni tenir curiositat. Ella era una simple secretària. El que comença a semblar és que el cognom..." De fet, davant el jutge ha insistit que no sap qui és un tal "Daniel" que apareix en els documents intervinguts al Palau de la Música. Segons els infomes d'Hisenda, es tractaria de Daniel Osàcar, l'extresorer de Convergència Democràtica. El seu nom apareix vinculat al pagament de suposades comissions al partit nacionalista. Uns diners que teòricament sortien de Ferrovial i que es feien passar pel Palau per no aixecar sospites. A canvi, els governs de Jordi Pujol li haurien adjudicat obres públiques. Avui els autors d'aquest informe han anat de declarar davant el jutge i s'han ratificat en tot el que diu el document. Ara bé, han reconegut que tot són hipòtesis fetes després d'analitzar tota la documentació. Els qui no han parlat, en canvi, són Fèlix Millet i Jordi Montull. Tots dos s'han acollit al seu dret de no declarar. Divendres estan citats la resta d'imputats en el cas. Entre ells, hi ha Daniel Osàcar i un exdirectiu de Ferrovial.

La filla de Jordi Montull i exdirectora financera del Palau de la Música s’ha presentat davant del jutge com una simple secretària que no prenia decisions sobre el finançament de la institució ni estava al corrent de les aportacions milionàries de les empreses patrocinadores. Gemma Montull ha delegat qualsevol responsabilitat en el seu pare i en Fèlix Millet i ha assegurat que no sap qui és el Daniel que apareix en els documents intervinguts al Palau de la Música.

Abans que Gemma Montull, aquest matí han declarat durant més de tres hores els perits d’Hisenda que van elaborar l’informe on es revela la identitat de Daniel Osàcar, extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Han confirmat que és el mateix Daniel que apareix als apunts de Millet i Montull i que presumptament la constructora Ferrovial pagava a CDC un 4% del valor de les obres que se li adjudicaven des de la Generalitat, fent passar per patrocinis aquesta mena de “comissions”.

Els advocats de Ferrovial i de l’enginyeria GPO, també implicada en la trama, han argumentat que el peritatge d’Hisenda es va fer sense estudiar, d’una banda, tota la documentació dels concursos públics guanyats per aquestes empreses ni, de l’altra, el convenis de patrocini de Ferrovial i la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC.

També