Els veïns del carrer de Mossèn Amadeu Oller lamenten la pèrdua dels arbres i plantes del que fins fa menys d’un mes era un espai verd ple de simbolisme. El veïnat, que ha participat aquesta setmana a l’audiència pública de Sants-Montjuïc, ha manifestat estar “desolat” per l’aspecte actual del jardinet —ara un solar— on es començarà a aixecar les properes setmanes un edifici cooperatiu de 40 habitatges.
El trasllat de les dues tipuanes més joves i dels 25 margallons del jardí, que s’han pogut preservar per trasplantar-los més endavant, va començar a l’octubre. Fa només uns dies s’han talat els quatre arbres més grans que, per les dimensions de les arrels, i segons va explicar l’Ajuntament, no tenien capacitat per sobreviure a un possible trasllat.
Un espai amb càrrega sentimental
El jardinet de Mossèn Amadeu Oller era des del 1961 un espai de 350 m² que el veïnat de la Bordeta va guanyar com a zona d’estada. A tocar de l’antic recinte fabril de Can Batlló, el jardí es va convertir en el lloc on els infants que vivien en aquest carrer berenaven i jugaven després de sortir de l’escola. Encara avui, un espai amb gran càrrega sentimental per a molts dels veïns més grans que continuaven fent ús de l’espai 60 anys després. I és que a la Barcelona de mitjans dels segle passat hi havia pocs llocs pensats per a l’esbarjo de les criatures i el jardinet s’utilitzava com a placeta.