alerta alimentaria formatges

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha retirat dos formatges catalans fets amb llet crua d’ovella després de detectar-hi “Salmonella enteritidis”. L’alerta ha saltat després que hi hagin hagut cinc persones afectades per salmonel·losi.

El bacteri s’ha detectat en el formatge Trevol de la Formatgeria Mas d’Eroles, amb el número de lot 140524 i data de caducitat 31/12/2024. Un producte que se suma al formatge tou de Casa Mateu, de 400 grams, que es va posar en el punt de mira el 7 d’agost, després del brot de cinc persones detectat —en aquest cas, la recomanació és de no consumir cap lot amb data de caducitat vigent.

En cas de símptomes, cal acudir a un centre sanitari

S’ha ordenat la retirada d’aquests dos productes que, en principi, s’han distribuït a Catalunya i al País Valencià, tot i que no es descarta que s’hagi redistribuït a altres comunitats. En qualsevol cas, es fa una crida a no consumir cap dels dos formatges i apropar-se a un centre sanitari si es té cap símptoma de salmonel·losi, com ara diarrea o vòmits amb febre i mal de cap.