Aquests filtres han estat instal·lats durant una setmana en 37 bars i restaurants de Barcelona. Un cop s'han analitzat al laboratori, s'ha vist que en més del 60% dels locals on es permetia fumar, la concentració mitjana de benzè ha superat els límits marcats per la Unió Europea. NACHO GARCÍA, cambrer "El problema es que nosotros estamos aquí y nos fumamos ese cigarrillo y de 100 personas más. En total nos fumamos 100 cigarrillos al día o muchísimos más." ABEL FERNÁNDEZ, cambrer "Algunas personas les afecta a la salud, en este caso los que no lo hacen. Reflexionar un poco hacer conciencia y decir bueno no se fuma o si no salimos fuera." El benzè, segons l'Agència de Salut Pública, és un compost cancerigen en exposicions de llarga durada. Per això alerten que suposa un perill per als treballadors de l'hostaleria. La Unió Europea estableix en cinc el límit de micrograms de benzè per metre cúbic en ambients exteriors. Un límit al qual ja es comptabilitza l'efecte del trànsit. Doncs, bé, en els casos analitzats a Barcelona la concentració de benzè era del 6,16%. Una quantitat molt alta si es té en compte que es va mesurar en espais tancats.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a