DAVID treballador "sopars d'empresa o dinar, segons cadascú, i fins l'any passat el pagava l'empresa i a causa de la situació en què ens trobem, com que l'empresa va suspendre el sopar, doncs el seguim fent, però cadascú es paga el seu plat". El mateix podrien explicar milers de treballadors catalans que veuen com la crisi els deixa sense dinar o sopar d'empresa... MARTA treballadora "Abans ho pagava l'empresa, ara ja no, suposo que per la crisi". I davant d'això són molts els que decideixen... "Ara ens ho arreglem nosaltres". "Som menys gent, però el seguim fent". De fet és això el que permet seguir omplint els llibres de reserves. CRISTOBAL CABALLERO responsable del restaurant Piscolabis "En comptes de venir el departament de recursos humans directament, ens ve un grup d'empleats, que són el grupet de sempre, i llavors volen fer ente ells el dinar o el sopar últim de Nadal". Aquí, i en molts altres restaurants, ho tenen gairebé ple. Expliquen, això sí, que tant si paga l'empresa com si ho fa el treballador, s'intenta cuidar la butxaca. ALEJANDRA PALLAS encarregada del restaurant Tribeca "Sí que ens trobem que de sobte ens demanen els menús més barats i mirem d'adaptar-los una mica... sempre intentant convèncer-los que vulguin venir, que se sentin còmodes quan vinguin". En restaurants com aquest, s'han arribat a cancel·lar reserves. Segons el Gremi de Restauració de Barcelona el 2009 la facturació dels restaurants de la ciutat baixarà entre un 8 i un 10%.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a