Molts opositors han denunciat el caos organitzatiu que s’han trobat la Facultat d’Economia i altres edificis de la Universitat de Barcelona, on més de 9.000 persones estaven convocades a les 9 h per examinar-se de les oposicions d’estabilització a la Generalitat. S’han format grans aglomeracions d’aspirants que esperaven impacients que obrissin les portes de la facultat.

Hores de retards, manca d’exàmens, espai insuficient… alguns han compartit la seva ingrata experiència a les xarxes socials. En algun cas asseguren que hi ha hagut xiulades i han donat cops a les portes. Laia Corbella és una de les opositores que ha patit els retards: “Començar els exàmens hores més tard del que estava previst, controladors que no sabien què havien de fer ni sabien donar resposta a les preguntes dels opositors”, ha denunciat.

El sindicat CATAC qualifica la situació de “caos, esperpent i frau”

El sindicat de la Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l’Administració de Catalunya (IAC CATAC) qualifica de “caos, desorganització, esperpent, frau i incompetència” la situació que s’ha viscut aquest dissabte. Denuncien que la Generalitat s’ha desentès de l’organització i que l’ha externalitat a una empresa privada per un “contracte d’1,5 milions d’euros”.

En declaracions a betevé, la secretària general de l’IAC CATAC, Assumpta Barbens, ha declarat que cal analitzar en quines condicions s’han fet els exàmens per valorar si els resultats haurien de ser vàlids: “Això fa que no estiguis en bones condicions per fer un examen”. Barbens creu que una de les claus del caos ha estat per concentrar-ho tot en una única jornada: “Fer-ho tot el mateix dia ho fa molt difícil de gestionar”, considera.

Consideren que la Generalitat hauria d’haver assumit la gestió i el control “que asseguressin el funcionament”. Els treballadors contractats “no era ningú per resoldre incidències”, afegeix. Apunten que “fa 15 dies encara hi havia ofertes a Ranstad —una consultora de recursos humans— per vigilar els exàmens”. A més, asseguren que l’empresa que gestionava els exàmens havia fet els contractes fins a les 13.30 h, moment en què algunes proves ni tan sols havien començat.

N’hi ha que s’han estat esperant tot el matí per acabar sense fer l’examen. És el cas de l’Eric, que està immers en el concurs d’oposició d’estabilització d’Educació Social: “Cinc hores després de la convocatòria continuem esperant els exàmens o una resposta oficial”, ha anat explicant a Twitter. Després d’estar esperant a l’aula sense poder començar la prova, ha dit que “finalment es posposa l’examen”.

Els sindicats denuncien l’externalització del procés

Alguns sindicats han denunciat la situació que s’ha viscut durant la jornada de les oposicions. CGT Laborals ha destacat que 60 educadors socials han estat tancats en una aula esperant a poder fer l’examen durant set hores. Tot per acabar rebent la notícia que la prova quedava suspesa.

Comparteix a: